Privacybeleid

Dit Privacybeleid beschrijft hoe www.vhkl.nl (de "Site" of "wij") uw Persoonlijke Informatie verzamelt, gebruikt en openbaar maakt wanneer u de Site bezoekt of er een aankoop doet.

Verzamelen van persoonlijke informatie

Wanneer u de Site bezoekt, verzamelen wij bepaalde informatie over uw apparaat, uw interactie met de Site, en informatie die nodig is om uw aankopen te verwerken. Wij kunnen ook aanvullende informatie verzamelen als u contact met ons opneemt voor klantenondersteuning. In dit Privacybeleid verwijzen wij naar alle informatie die een individu op unieke wijze kan identificeren (inclusief de informatie hieronder) als "Persoonlijke informatie". Zie de lijst hieronder voor meer informatie over welke Persoonlijke Informatie wij verzamelen en waarom.

Device information

  • Voorbeelden van verzamelde persoonlijke informatie: versie van webbrowser, IP-adres, tijdzone, cookie-informatie, welke sites of producten u bekijkt, zoektermen, en hoe u met de Site omgaat.
  • Doel van gegevensverzameling: de Site nauwkeurig voor u laden, en het uitvoeren van analyses over het gebruik van de Site om onze Site te optimaliseren.
  • Bron van verzameling: Automatisch verzameld wanneer u onze Site bezoekt met behulp van cookies, logbestanden, webbakens, tags of pixels.
  • Openbaarmaking voor een zakelijk doel:  gedeeld met onze verwerker Shopify.

Bestel informatie

  • Voorbeelden van verzamelde persoonlijke informatie: naam, factuuradres, verzendadres, betalingsinformatie (inclusief creditcardnummers), e-mailadres en telefoonnummer.
  • Doel van het verzamelen van gegevens: om producten of diensten aan u te leveren ter uitvoering van ons contract, om uw betalingsinformatie te verwerken, de verzending te regelen en u facturen en/of orderbevestigingen te sturen, met u te communiceren, onze orders te screenen op potentiële risico's of fraude, en wanneer dit in overeenstemming is met de voorkeuren die u met ons hebt gedeeld, u te voorzien van informatie of reclame met betrekking tot onze producten of diensten.
  • Bron van verzameling: verzameld van u.
  • Openbaarmaking voor een zakelijk doel: gedeeld met onze verwerker Shopify, PostNL, DHL en/of UPS.

Informatie over klantondersteuning

  • Voorbeelden van verzamelde persoonlijke informatie: naam, factureringsadres, verzendingsadres, betalingsinformatie (inclusief kredietkaartnummers), e-mailadres en telefoonnummer.
  • Doel van het verzamelen van deze gegevens: het verlenen van klantenondersteuning.
  • Bron van verzameling: bij u verzameld.

 

Delen van persoonsgegevens

Wij delen uw Persoonsgegevens met dienstverleners om ons te helpen onze diensten te verlenen en onze contracten met u uit te voeren, zoals hierboven beschreven. Bijvoorbeeld:

  • Wij gebruiken Shopify om onze online winkel aan te drijven. U kunt hier meer lezen over hoe Shopify uw Persoonsgegevens gebruikt: https://www.shopify.com/legal/privacy.
  • Wij kunnen uw Persoonlijke Informatie delen om te voldoen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, om te reageren op een dagvaarding, huiszoekingsbevel of ander rechtmatig verzoek om informatie die wij ontvangen, of om onze rechten anderszins te beschermen.
  • Postdiensten zoals: PostNL, DHL of UPS

Gedragsgericht adverteren

Zoals hierboven beschreven, gebruiken wij uw Persoonsgegevens om u gerichte advertenties of marketingcommunicatie aan te bieden waarvan wij denken dat die voor u van belang kunnen zijn. Bijvoorbeeld:

  • Wij gebruiken Google Analytics om ons te helpen begrijpen hoe onze klanten de Site gebruiken. U kunt meer lezen over hoe Google uw persoonlijke informatie gebruikt hier: https://policies.google.com/privacy?hl=en.You. U kunt zich ook afmelden voor Google Analytics hier: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
  • Wij delen informatie over uw gebruik van de Site, uw aankopen en uw interactie met onze advertenties op andere websites met onze reclamepartners. Wij verzamelen en delen sommige van deze gegevens rechtstreeks met onze reclamepartners, en in sommige gevallen via het gebruik van cookies of andere soortgelijke technologieën (waarvoor u, afhankelijk van uw locatie, toestemming kunt geven).

Voor meer informatie over hoe gerichte reclame werkt, kunt u de educatieve pagina van het Network Advertising Initiative ("NAI") bezoeken op http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

U kunt zich afmelden voor gerichte reclame door:

Bovendien kunt u zich voor sommige van deze diensten afmelden door het afmeldingsportaal van de Digital Advertising Alliance te bezoeken op: http://optout.aboutads.info/.

Gebruik van persoonsgegevens

Wij gebruiken uw persoonlijke informatie om onze diensten aan u te verlenen, waaronder: het te koop aanbieden van producten, het verwerken van betalingen, het verzenden en afhandelen van uw bestelling, en u op de hoogte te houden van nieuwe producten, diensten en aanbiedingen.

Wettelijke grondslag

Overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming ("GDPR") verwerken wij, als u inwoner bent van de Europese Economische Ruimte ("EER"), uw persoonsgegevens op basis van de volgende rechtmatige grondslagen:

  • Uw toestemming;
  • De uitvoering van het contract tussen u en de Site;
  • Nakoming van onze wettelijke verplichtingen;
  • Om uw vitale belangen te beschermen;
  • Om een taak uit te voeren in het algemeen belang;
  • Voor onze legitieme belangen, die niet zwaarder wegen dan uw fundamentele rechten en vrijheden.

Retentie

Wanneer u een bestelling plaatst via de Site, bewaren wij uw Persoonsgegevens voor onze administratie, tenzij en totdat u ons vraagt om deze informatie te wissen. Voor meer informatie over uw recht op wissen, zie het gedeelte 'Uw rechten' hieronder.

Automatische besluitvorming

Als u een inwoner bent van de EER, hebt u het recht om bezwaar te maken tegen verwerking die uitsluitend is gebaseerd op geautomatiseerde besluitvorming (waaronder profilering), wanneer die besluitvorming rechtsgevolgen voor u heeft of anderszins significante gevolgen voor u heeft.

Wij houden ons niet bezig met volledig geautomatiseerde besluitvorming die een rechtsgevolg of anderszins significant effect heeft met behulp van klantgegevens.

Onze verwerker Shopify maakt gebruik van beperkte geautomatiseerde besluitvorming om fraude te voorkomen die geen rechtsgevolgen of anderszins significante gevolgen voor u heeft.

Diensten die elementen van geautomatiseerde besluitvorming bevatten, zijn onder meer:

  • Tijdelijke denylist van IP-adressen die in verband worden gebracht met herhaaldelijk mislukte transacties. Deze denylist blijft een klein aantal uren bestaan.
  • Tijdelijke denylist van creditcards die in verband worden gebracht met geweigerde IP-adressen. Deze denylist blijft een klein aantal dagen bestaan.

Jouw rechten

GDPR

Als u inwoner bent van de EER, hebt u het recht op toegang tot de Persoonlijke Informatie die wij over u bewaren, om deze over te dragen naar een nieuwe dienst, en om te vragen dat uw Persoonlijke Informatie wordt gecorrigeerd, bijgewerkt of gewist. Indien u deze rechten wenst uit te oefenen, kunt u contact met ons opnemen via de onderstaande contactinformatie.

Uw Persoonsgegevens worden in eerste instantie verwerkt in Ierland en worden vervolgens buiten Europa gebracht voor opslag en verdere verwerking, waaronder naar Canada en de Verenigde Staten. Voor meer informatie over hoe gegevensoverdrachten voldoen aan de GDPR, zie Shopify's GDPR Whitepaper: https://help.shopify.com/en/manual/your-account/privacy/GDPR.

CCPA

Als u inwoner bent van Californië, hebt u het recht op toegang tot de Persoonlijke Informatie die wij over u bewaren (ook bekend als het 'Recht op Kennisname'), om deze over te dragen aan een nieuwe dienst, en om te vragen dat uw Persoonlijke Informatie wordt gecorrigeerd, bijgewerkt of gewist. Indien u deze rechten wenst uit te oefenen, kunt u contact met ons opnemen via de onderstaande contactgegevens.

Indien u een gevolmachtigde agent wilt aanstellen om deze verzoeken namens u in te dienen, neem dan contact met ons op via het onderstaande adres.

Cookies

Een cookie is een kleine hoeveelheid informatie die naar uw computer of apparaat wordt gedownload wanneer u onze Site bezoekt. Wij gebruiken een aantal verschillende cookies, waaronder functionele, prestatie-, reclame-, en social media- of inhoudscookies. Cookies maken uw browse-ervaring beter door de website in staat te stellen uw acties en voorkeuren te onthouden (zoals login en regioselectie). Dit betekent dat u deze informatie niet telkens opnieuw hoeft in te voeren wanneer u terugkeert naar de site of wanneer u van de ene pagina naar de andere surft. Cookies verschaffen ook informatie over hoe mensen de website gebruiken, bijvoorbeeld of het de eerste keer is dat ze de website bezoeken of dat ze een frequente bezoeker zijn.

Wij gebruiken de volgende cookies om uw ervaring op onze site te optimaliseren en om onze diensten aan te bieden.

Cookies die nodig zijn voor de werking van de webshop

Name Function
_ab Used in connection with access to admin.
_secure_session_id Used in connection with navigation through a storefront.
cart Used in connection with shopping cart.
cart_sig Used in connection with checkout.
cart_ts Used in connection with checkout.
checkout_token Used in connection with checkout.
secret Used in connection with checkout.
secure_customer_sig Used in connection with customer login.
storefront_digest Used in connection with customer login.
_shopify_u Used to facilitate updating customer account information.


Rapportage en analyse

Name Function
_tracking_consent Tracking preferences.
_landing_page Track landing pages
_orig_referrer Track landing pages
_s Shopify analytics.
_shopify_fs Shopify analytics.
_shopify_s Shopify analytics.
_shopify_sa_p Shopify analytics relating to marketing & referrals.
_shopify_sa_t Shopify analytics relating to marketing & referrals.
_shopify_y Shopify analytics.
_y Shopify analytics.

 

Derden

Domain ( Placed by) Name cookie Description Expires
DoubleClick __ar_v4, id, _drt_, __gads, IDE Used by Google DoubleClick to register and report the website user's actions after viewing or clicking one of the advertiser's ads with the purpose of measuring the efficacy of an ad and to present targeted ads to the user 2 years.
Twitter personalization_id This cookie is set due to Twitter integration and sharing capabilities for the social media. 2 years.
Facebook fr Used by Facebook to deliver a series of advertisement products such as real time bidding from third party advertisers. 3 months .
Google Analytics Remarketing utma, utmb, utmc, utmv en utmz With this cookie we can target you on third party websites with personalised ads  
Google Adwords Conversion conversion.js, _gcl_aw With this cookie we can track if you placed an order after clicking on an AdWords ad  
Trusted shops - - -
.openx.net i Registers anonymised user data, such as IP address, geographical location, visited websites, and what ads the user has clicked, with the purpose of optimising ad display based on the user's movement on websites that use the same ad network. 1 year.

Hoe lang een cookie op uw computer of mobiele apparaat blijft, hangt af van de vraag of het een "persistent" of een "session" cookie is. Sessiecookies blijven bestaan totdat u stopt met surfen en permanente cookies blijven bestaan totdat ze verlopen of worden verwijderd. De meeste van de door ons gebruikte cookies zijn persistent en vervallen tussen 30 minuten en twee jaar na de datum waarop ze naar uw apparaat zijn gedownload.

U kunt cookies op verschillende manieren controleren en beheren. Houd er rekening mee dat het verwijderen of blokkeren van cookies een negatieve invloed kan hebben op uw gebruikerservaring en dat delen van onze website mogelijk niet meer volledig toegankelijk zijn.

De meeste browsers accepteren cookies automatisch, maar u kunt kiezen of u cookies al dan niet accepteert via uw browserinstellingen, vaak te vinden in het menu "Extra" of "Voorkeuren" van uw browser. Meer informatie over het wijzigen van uw browserinstellingen of over het blokkeren, beheren of filteren van cookies kunt u vinden in het helpbestand van uw browser of via sites als www.allaboutcookies.org.

Houd er bovendien rekening mee dat het blokkeren van cookies niet volledig kan voorkomen hoe wij informatie delen met derden, zoals onze reclamepartners. Om uw rechten uit te oefenen of u af te melden voor bepaald gebruik van uw informatie door deze partijen, volgt u de instructies in het gedeelte "Adverteren op basis van surfgedrag" hierboven.


Niet Tracken

Omdat er in de sector geen overeenstemming bestaat over hoe te reageren op "Do Not Track"-signalen, wijzigen wij onze praktijken voor het verzamelen en gebruiken van gegevens niet wanneer wij een dergelijk signaal van uw browser detecteren.

Wijzigingen

Wij kunnen dit Privacybeleid van tijd tot tijd bijwerken, bijvoorbeeld om wijzigingen in onze praktijken weer te geven of om andere operationele, wettelijke of regelgevende redenen.

Contact

Voor meer informatie over onze privacy praktijken, indien u vragen heeft, of indien u een klacht wenst in te dienen, kunt u contact met ons opnemen per e-mail via support@vhkl.nl of per post via de hieronder vermelde gegevens:

VHKL, Koningsspoor, 132, 3994 AG Houten, Nederland

Laatst bijgewerkt: Zondag 15 november 2020

Als u niet tevreden bent met onze reactie op uw klacht, hebt u het recht om uw klacht in te dienen bij de relevante autoriteit gegevensbescherming. U kunt contact opnemen met uw lokale autoriteit gegevensbescherming, of met onze toezichthoudende autoriteit hier: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/